Als u door een ongeval of ander voorval letselschade heeft opgelopen, wilt u natuurlijk alles weten over het krijgen van een schadevergoeding. Wij vertellen u graag hoe Drost u helpt bij het krijgen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Om onze werkwijze bij het behandelen van uw letselschadezaak voor u overzichtelijk te maken, hebben we deze uitgewerkt in een stappenplan. We geven daarbij een toelichting op elke stap in het verloop van een letselschadezaak. Op deze pagina leest u over de zesde stap: de eindafwikkeling van uw letselschadezaak.
Stap 6: de eindafwikkeling van uw letselschadezaak
Voor de uiteindelijke afwikkeling van uw letselschade wordt een regelingsvoorstel opgesteld. Dat voorstel kan in overleg met u door onze expert worden gedaan. Maar het kan ook komen van de kant van de aansprakelijke partij. Het onderhandelen over de definitieve schadevergoeding komt daarna. En het kan veel tijd in beslag nemen.
De afwikkeling van uw letselschadezaak kan voor u als slachtoffer een forse belasting vormen. Zo zijn er onderwerpen of schadeposten waarover vaak lang gediscussieerd moet worden. Sommige verzekeraars doen dat tegen beter weten in. Ook duurt de afwikkeling vaak lang omdat uw schade pas kan worden afgewikkeld als u genezen bent of als er geen verbetering in uw gezondheidssituatie meer te verwachten is.
Vaststellingsovereenkomst
Zodra overeenstemming over het voorstel is bereikt, wordt de schade in beginsel met een zogenaamde ‘vaststellingsovereenkomst’ afgewikkeld. De verzekeraar stelt deze voorwaarden op. Als de overeenkomst is ontvangen, wordt deze aan u toegestuurd voor ondertekening. Nadat ondertekening heeft plaatsgevonden en de getekende vaststellingsovereenkomst aan de aansprakelijke verzekeraar retour is gestuurd, vindt uitbetaling van de overeengekomen slotuitkering plaats.
Gerechtelijke procedure
Als geen overeenstemming wordt bereikt over de definitieve afwikkeling van uw schade, zal uw belangenbehartiger van Drost Letselschade u adviseren over het verdere traject. De haalbaarheid van een gerechtelijke procedure zal dan ook met u worden besproken. Als de tegenpartij niet wil betalen waar u als slachtoffer recht op meent te hebben, dan zal de schadeclaim – bij voldoende bewijs – aan de rechter kunnen worden voorgelegd. Onze letselschade-expert informeert u graag verder over een eventuele rechtszaak.
Over het algemeen weet Drost Letselschade overeenstemming met de aansprakelijke partij te bereiken over de afwikkeling van uw schade. Het voeren van een gerechtelijke procedure is dan niet nodig. Toch is het goed te weten dat een procedure tot de mogelijkheden behoort. Drost Letselschade stelt alles in het werk om te komen tot een rechtvaardige afwikkeling van uw letselschade en procedeert als het moet.
Voor zover mogelijk regelen wij voor u bij de eindregeling ook een belastinggarantie. Daarmee bent u zeker van vrijstelling van inkomstenbelasting over de ontvangen schadebedragen.
Waarom Drost Letselschade?
Drost Letselschade is ondertekenaar van de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL 2012) zoals die is uitgegeven door De Letselschade Raad. Dat maakt dat onze manier van werken fatsoenlijk is. Onze ervaren letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Daarnaast heeft Drost het keurmerk van De Letselschade Raad.
Wilt u meer informatie of advies? Neem vrijblijvend contact met ons op: bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar [email protected] of vul ons contactformulier in.
Voor meer informatie over deze stap, zie ook onze andere pagina over de afwikkeling.