Ben je als vrachtwagenchauffeur het slachtoffer geworden van een verkeersongeval? Of ben je slachtoffer geworden van een ongeluk met een vrachtauto? En heb je bij dit vrachtwagenongeval letselschade opgelopen? Als iemand anders aansprakelijk is voor het ongeval dan heb je in principe recht op een vergoeding voor jouw letsel. Drost Letselschade gaat graag voor je aan de slag om jouw letselschade te verhalen.

Letselschade na vrachtwagen ongeluk

Als er bij een ongeluk op de openbare weg een of meer vrachtwagens zijn betrokken, zijn er helaas ook vaak slachtoffers met letsel. Deze schade treft meestal de inzittenden van de voertuigen waarmee de vrachtwagen in botsing is gekomen, zoals een personenauto of een bestelbus. Echter, ook fietsers en voetgangers kunnen slachtoffers zijn van een ongeluk met een vrachtwagen. De aanzienlijke massa, de langere remweg, en de snelheid waarmee vrachtwagens zich verplaatsen, leiden vaak tot ernstige letselschade bij betrokkenen.

Ook als je als bestuurder van een vrachtwagen betrokken raakt bij een vrachtwagen ongeval, kun je letselschade oplopen. Is een ander aansprakelijk voor het vrachtwagenongeval? Dan heb je in principe recht op een vergoeding van jouw schade. Drost Letselschade is gespecialiseerd in het ondersteunen van slachtoffers van vrachtwagen ongelukken, waarbij letselschade een centrale rol speelt. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je de vergoeding krijgt waar je recht op hebt.

Wie is aansprakelijk na een vrachtwagen ongeluk?

Als je letsel hebt opgelopen bij een vrachtwagen ongeval, vraag je je waarschijnlijk af wie verantwoordelijk is voor jouw letselschade. Het vaststellen van aansprakelijkheid na een vrachtwagen ongeluk is een ingewikkeld proces. Wie er aansprakelijk is bij een vrachtwagen ongeluk hangt af van diverse factoren.

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Eigen schuld aan het ongeluk

Bij Drost Letselschade begrijpen we dat ongevallen met vrachtwagens complex kunnen zijn. In sommige gevallen kan er sprake zijn van (deels) eigen schuld aan het vrachtwagen ongeluk.

SVI-verzekering

Als vrachtwagenchauffeur wordt een vrachtwagen ongeluk met letselschade in bijna alle gevallen vergoed. Ook bij eigen schuld, mits jouw werkgever een SVI- verzekering (Schade Verzekering Inzittenden), heeft afgesloten. Elk transportbedrijf in Nederland is verplicht een SVI-verzekering af te sluiten op de vrachtwagens. De SVI-verzekering dekt de letselschade van alle inzittenden van een voertuig

In enkele situaties kan het voorkomen dat de werkgever, ondanks een SVI-verzekering, niet verantwoordelijk is voor een ongeval met een vrachtwagen. Dit zou het geval kunnen zijn bij roekeloos rijgedrag of als het ongeval opzettelijk door de vrachtwagenchauffeur is veroorzaakt.

Aansprakelijkheid van de trucker

aansprakelijkstellingOm een letselschadevergoeding na een vrachtwagenongeval te krijgen, is het belangrijk om te weten wie er aansprakelijk was voor het ongeval. Als slachtoffer moet je bewijzen dat jouw letselschade het gevolg is van een fout van een ander en niet van jou zelf. Een letselschadedeskundige van Drost is je daar graag bij behulpzaam.

Als slachtoffer is het belangrijk de juiste informatie over het ongeval en jouw letsel te verzamelen. Belangrijke gegevens in het kader van de behandeling van jouw letselschadezaak zijn:

  • Getuigenverklaringen en fotomateriaal van de plaats van het ongeluk
  • Een kopie van het door beide partijen ondertekende schadeformulier
  • Een kopie van het proces-verbaal van de politie
  • Medische informatie, jouw patiëntendossier
  • Facturen, bonnetjes en andere betaalbewijzen van gemaakte (aan het ongeval gerelateerde) onkosten

De aansprakelijkheid bij vrachtwagenongevallen wordt ook mede bepaald door de situatie waarin het ongeluk plaatsvond. Was er bijvoorbeeld sprake van plotseling opkomende mist of gladheid? Een opeens beginnende filevorming? Of een onverwachte manoeuvre van een medeweggebruiker? Soms kan een botsing dan onvermijdbaar zijn. Vooral bij een kettingbotsing kan de aansprakelijkheid een lastige zaak zijn. Voor het aansprakelijk stellen komt de juridische kennis van een expert van Drost Letselschade goed van pas!

Bij het bepalen van de aansprakelijkheid na een verkeersongeval is het ook belangrijk tot welke type verkeersdeelnemer je zelf behoorde en tot welke type de tegenpartij behoorde. Neem contact met ons op en wij informeren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden om een schadevergoeding voor jouw letselschade te krijgen. 

Schade aanrijdingsformulier

Na een verkeersongeval is het Schade Aanrijdingsformulier (SAF) een cruciaal document. Dit formulier, vaak het eerste bewijsstuk na een ongeval, speelt een grote rol in het vastleggen van de toedracht en details van het ongeluk. Het correct invullen van het Europees schadeformulier (aanrijdingsformulier) zorgt ervoor dat alle belangrijke informatie wordt vastgelegd.

In situaties waarbij het niet meteen duidelijk is wie verantwoordelijk is voor het ongeval, wordt dit formulier een essentieel onderdeel om de aansprakelijkheid te bepalen. Zorg er daarom voor dat je dit formulier bij de hand hebt en zorgvuldig invult na het vrachtwagen ongeval. Het kan het verschil maken in het succesvol claimen van jouw rechtmatige schadevergoeding.

Vrachtwagenchauffeur en arbeidsongeval

Heb je  als vrachtwagenchauffeur letselschade opgelopen tijdens de uitvoering van jouw werk? Bijvoorbeeld bij het laden en lossen van de vrachtwagen, of bij een (eenzijdig) verkeersongeval? In dat geval is misschien ook jouw werkgever aansprakelijk voor jouw letselschade. We spreken dan namelijk mogelijk (ook) van een bedrijfsongeval. Wil je weten of jouw tegenpartij/werkgever met succes aansprakelijk gesteld kan worden voor het door jou opgelopen letsel? Leg jouw situatie voor aan een letselschade-expert van Drost Letselschade. Dan weet je snel waar je aan toe bent. Bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar [email protected], of vul het contactformulier in.

Recht op een schadevergoeding?Doe hier onze letselschadetest

Schadevergoeding krijgen na vrachtwagen ongeluk

Na een vrachtwagenongeluk met letselschade kan het claimen van schadevergoeding complex zijn. Juist daarom is het inschakelen van de experts van Drost Letselschade essentieel. Onze experts helpen je bij het begrijpen van de juridische procedures en zorgen ervoor dat je claim op de juiste wijze en binnen de gestelde termijnen wordt ingediend. Het inschakelen van onze juristen zorgt voor een rechtvaardige schadevergoeding.

Voor vrachtwagenchauffeur

Ongeluk met vrachtwagenHeb je als vrachtwagenchauffeur een verkeersongeluk gehad en daarbij letselschade opgelopen? Heb je lichamelijk en/of geestelijk letsel waarvoor je behandeld moest of moet worden? Misschien kun je zelfs voor kortere of langere tijd niet werken. En daarnaast heb je waarschijnlijk als gevolg van het ongeluk ook allerlei onkosten die met het vrachtwagenongeval te maken hebben.

En dat terwijl het ongeluk met de vrachtwagen niet eens jouw schuld was. Als iemand anders aansprakelijk is voor het ongeval en de daardoor veroorzaakte letselschade, dan heb je in principe recht op een schadevergoeding van die persoon of partij. Je moet dan natuurlijk wel aantonen dat jouw wederpartij schuldig is aan het ongeval en daarmee  aansprakelijk voor jouw letselschade. Daarnaast moet je aantonen dat jouw letselschade door het vrachtwagenongeval is ontstaan.

Er zijn situaties waarin je jouw letselschade waarschijnlijk niet kunt verhalen op een tegenpartij. Om niet voor verrassingen te komen te staan, kun je de letselschadetest doen die op deze pagina staat.

Wij kunnen je waarschijnlijk niet helpen bij het instellen van een vordering tot schadevergoeding als:

  • Jouw vrachtwagenongeval in het buitenland plaatsvond (met een buitenlandse tegenpartij).
  • Het vrachtwagenongeval langer dan vijf jaar geleden is (zonder dat je de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk hebt gesteld).
  • Het ongeluk een gevolg was van een bewust laakbare of strafbare handeling van jou zelf.

Als het vrachtwagenongeval is veroorzaakt door een bestuurder waarvan de identiteit niet te achterhalen is, kun je  mogelijk met succes aanspraak maken op een vergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer. Drost Letselschade treedt dan graag voor je op als jouw belangenbehartiger. Neem voor het bespreken van de mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.

Wil je meteen weten of je aanspraak kunt maken op een vergoeding van jouw letselschade die het gevolg is van jou overkomen ongeluk? Doe dan de letselschadetest hieronder:

Schade claimen na ongeluk met vrachtauto

schadeclaim indienenBij het opstellen van jouw schadeclaim kun je eigenlijk niet zonder de hulp van een deskundige belangenbehartiger. De experts van Drost Letselschade zijn je graag van dienst. Zij weten als geen ander voor welke schadeposten en onkosten je een schadevergoeding kunt krijgen. Want je wilt natuurlijk graag alle kosten die het gevolg zijn van het jou overkomen ongeval vergoed zien.
Drost Letselschade brengt overigens ook de toekomstige financiële gevolgen van jouw letsel in kaart.

Om je een idee te geven waarvoor je een schadevergoeding kunt vragen, zie je hieronder een overzicht. Het zijn (on)kosten die je gemaakt hebt of nog moet maken als gevolg van het ongeval. Het gaat om de totale (on)kosten vanaf datum ongeval tot het moment dat je volledig hersteld bent. Of, als volledig herstel niet zal plaatsvinden, tot het moment dat een medische eindsituatie is vastgesteld. Deze kosten moeten natuurlijk wel aantoonbaar het gevolg zijn van het ongeluk. Klachten die je voor die tijd al had, worden niet in de schadeberekening meegenomen.

Aan het ongeval verbonden schadeposten zijn bijvoorbeeld:

  • Medische kosten, die buiten jouw ziektekostenverzekering vallen
  • Reis- en verblijfkosten voor ziekenhuis en revalidatiecentrum
  • Huishoudelijke hulp
  • Verlies van inkomsten, of beter gezegd: verlies aan verdienvermogen
  • Re-integratie
  • Studievertraging
  • Smartengeld
  • Aanpassingen aan woning of vervoermiddel
  • Kosten van juridische bijstand
Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Juridische hulp

rechtspraakIs jouw letselschade het gevolg van een ongeluk waarvoor iemand anders aansprakelijk is? Dan heb je volgens de wet recht op een vergoeding voor de juridische hulp die je voor het verhalen van jouw schade hebt moeten maken.
Schakel voor het verkrijgen van een optimale schadevergoeding de hulp in van een erkende letselschade-expert van Drost Letselschade. Deze weet als geen ander waar je recht op hebt en treedt op als jouw belangenbehartiger.

Onze hulp bij letselschade van onze letselschade-experts is bij erkenning van aansprakelijkheid voor jo als slachtoffer kosteloos. De aan deze hulp verbonden kosten zijn namelijk te verhalen op de tegenpartij.

Stappenplan bij letselschade na een vrachtwagenongeval

Bij Drost Letselschade helpen we je graag verder als je te maken hebt met letselschade na een vrachtwagen ongeval. Iedere letselschadezaak is uniek. Dit komt omdat het letsel dat is opgelopen door het vrachtwagenongeluk, verschilt per persoon. Toch zijn er een aantal stappen die elke letselschadezaak doorloopt. We leggen uit welke stappen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Vrijblijvend eerste advies

Wil je weten of je recht hebt op een letselschadevergoeding? Wij staan voor je klaar! Is iemand anders aansprakelijk voor jouw letsel en wordt die aansprakelijkheid ook erkend? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over onze kosten. Die moet de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij dan namelijk betalen.
Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend eerste advies van een van onze letselschade-experts over de haalbaarheid van het indienen van een (schade)claim voor jouw letselschade.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?
Kijk dan hier voor meer informatie over ons vrijblijvend eerste advies.

De intake

Heb je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding? Als je besluit om Drost Letselschade in te schakelen als jouw belangenbehartiger, dan plannen we samen een intakegesprek. Een letselschade-expert van ons kantoor zal dan uitgebreid met je praten over wat je is overkomen en wat de gevolgen daarvan voor jou zijn.

Wil je meer weten over de inhoud van een intakegesprek?
Meer informatie over de intake vind je hier.

Aansprakelijkstelling & voorschot

Na het intakegesprek zal jouw letselschade-expert in principe de tegenpartij aansprakelijk stellen voor jouw letselschade. Daarbij wordt dan ook meteen gevraagd of je, als de tegenpartij aansprakelijkheid erkent, alvast een voorschot op je schadevergoeding kunt krijgen.

Wil je meer weten over onze aanpak?
Meer informatie over de aansprakelijkstelling vind je hier.

Dossierbehandeling na erkenning van de aansprakelijkheid

Na erkenning van de aansprakelijkheid gaat jouw expert aan de slag om al jouw schadeposten en verdere schadegegevens duidelijk op een rijtje te krijgen. We verzamelen alle informatie over jouw materiële en immateriële schade. We vragen ook medische informatie (over het opgelopen letsel) op. Aan ons kantoor zijn medisch adviseurs verbonden. Een medisch advies kan dus eenvoudig worden opgevraagd.

Benieuwd naar de behandeling van jouw dossier?
Kijk dan hier voor meer informatie over onze aanpak.

Definitieve vaststelling van de schadevergoeding

Voor een volledige afwikkeling van jouw schade brengen we eerst alle geleden én nog te lijden schade in kaart. En we kijken natuurlijk ook naar een eerlijke vergoeding voor het smartengeld (de vergoeding voor immateriële schade). Jouw expert van Drost Letselschade bespreekt met je hoe hij/zij denkt dat jouw schade het beste afgewikkeld kan worden.

Wil je meer weten over de wijze waarop de hoogte van jouw schadevergoeding wordt bepaald?
Meer informatie over de vaststelling van de schadevergoeding vind je hier.

De eindafwikkeling

In overleg met jou stellen we een regelingsvoorstel op. Dit leggen we voor aan de aansprakelijke verzekeraar. Het kan ook zijn dat die verzekeraar zelf met een dergelijk voorstel komt. Zodra we het eens zijn met de tegenpartij over de wijze waarop jouw letselschade afgewikkeld moet worden, ronden we alles af. Meestal gebeurt dat met een zgn. vaststellingsovereenkomst. Als beide partijen deze hebben ondertekend, dan ontvang je een slotbetaling. En daarmee is jouw letselschadezaak dan afgewikkeld.

Benieuwd hoe jouw letselschadezaak wordt afgerond?
Kijk dan hier voor meer informatie over de eindafwikkeling van een letselschadezaak.

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag natuurlijk ook: 0800 2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Nationaal Keurmerk Letselschade
  • Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland
  • ✓ Valid number ✕ Invalid number
  • Het is niet de bedoeling dat hier medische gegevens worden vermeld.

  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.