Ook dit jaar zullen weer duizenden Nederlanders gaan genieten van een skivakantie. Tijdens een skivakantie zijn er genoeg factoren aanwezig, die kunnen leiden tot een ongeluk. De reis naar bestemming, slechte geprepareerde pistes, onbezonnenheid en inschattingsfouten kunnen leiden tot ongelukken op en nabij een skipiste. Bij een ongeluk tijdens de skivakantie kunnen de gevolgen enorm zijn. Vaak zijn de slachtoffers zelf de oorzaak van het letsel. Ook iemand anders kan echter verantwoordelijk zijn.
Reisverzekering
Een ski-ongeval kan verschillende schadeposten met zich meebrengen. Denk aan verwondingen en bijvoorbeeld het verplicht af moeten breken van de vakantie. Ook kunnen er kosten zijn voor repatriëring. Dit zijn de vervoerskosten, die gemaakt moeten worden om een ziek of gewond iemand weer terug naar huis te brengen. Is er een reisverzekering afgesloten, dan dekt die verzekering meestal de repatriëringskosten. Is een derde aansprakelijk voor het geleden letsel, dan zijn de kosten voor de medisch noodzakelijke terugreis in principe ook op de aansprakelijke partij te verhalen. Als er geen verzekering is die dekking biedt, dan blijven deze kosten voor eigen rekening. Eenmaal thuis aangekomen, kan het zo zijn dat het slachtoffer niet meteen zijn/haar dagelijkse leven en werkzaamheden weer kan oppakken.
Schade claimen
Het is belangrijk om te weten dat een reisverzekering niet alle kosten dekt. Het slachtoffer kan er dus niet vanuit gaan dat de verzekering automatisch voor alle schade opdraait. Wanneer een andere partij verantwoordelijk is voor het ongeluk, is het vaak zo dat die partij (deels) aansprakelijk is voor het letsel. In deze gevallen is het handig om een letselschade-expert in te schakelen. Een expert kan uitzoeken of de schade en/of het letsel bij de aansprakelijke partij geclaimd kan worden. Heeft een ongeval zich op de piste voorgedaan? Dan wordt gekeken of men zich aan de regels van de skipiste heeft gehouden. Deze (gedrags-)regels zijn opgesteld door de Internationale Ski Federatie en zijn op bijna elke skipiste van toepassing. Bij een ski-ongeval zijn de regels van De Federation Internationale de Ski (FIS) van belang. Ook wordt rekening gehouden met de weersomstandigheden en de drukte op de piste ten tijde van het ongeval.
Hebt u tijdens uw wintersport letselschade opgelopen? En wilt u weten of Drost Letselschade u kan helpen bij het verhalen van die schade? Bel gratis 0800-2490300 of stuur een e-mail naar [email protected]