Letselschade in de herfstperiode
Niemand wil door toedoen van een ander in het ziekenhuis belanden. Niemand zit te wachten op een ongeluk. Maar wat als dat toch gebeurt? Wat als iemand anders aansprakelijk is voor uw letselschade? Dan doet u er goed aan contact op te nemen met een letselschadebureau met ruime ervaring op het gebied van het verhalen van letselschade. Drost Letselschade is al meer dan 30 jaar toonaangevend op dit gebied.
Hebt u door toedoen van een ander letselschade opgelopen? Neem dan nu contact op met Drost Letselschade voor kosteloos advies. U kunt ons gratis bellen via ons gratis telefoonnummer 0800-2490300.
Letselschade voorkomen in herfst
U voorkomt narigheid door rekening te houden met de risico’s die verkeersdeelnemers in het najaar lopen. Het herfstweer vraagt van alle verkeersdeelnemers alertheid op mogelijke gevaren: Het wegdek is nat of glad door regen, hagel of mist. Of door bladeren, eikels, klei en zand op de weg (daar achtergelaten door oogstende boeren). Het is sneller en langer schemerig. De straatverlichting en voertuigverlichting moet in orde zijn. Ook de wind is een factor om rekening mee te houden. De zichtbaarheid van voetgangers, fietsers, bromfietsers en scooterrijders is in het najaar minder. En ook de zon staat lager. Al deze omstandigheden vragen meer oplettendheid en voorzichtigheid van verkeersdeelnemers dan in de zomer. En bedenk: voorkomen is beter dan genezen!
Aandacht voor zwakke verkeersdeelnemers
Bestuurders van motorvoertuigen moeten andere verkeersdeelnemers steeds goed in de gaten houden. En dan vooral de voetgangers en fietsers! Dat zijn kwetsbare groepen in het verkeer. Schone lampen, spiegels en ruiten zijn dan ook een must. Wie wil er nu een ongeluk veroorzaken, dat voorkomen had kunnen worden? Zorg derhalve voor schone ramen en goed werkende ruitenwissers. En controleer het profiel van uw banden. Zodat u tijdig kunt remmen. En natuurlijk moet elke bestuurder zijn snelheid aanpassen aan de weg- en weerssituatie. Het is geen overbodige luxe om uw auto een zgn. herfstbeurt te geven. Dat is beter, dan strafbaar gesteld te worden voor nalatigheid.
Extra wettelijke bescherming
Voetgangers en fietsers krijgen extra bescherming van de wet. Bij een ongeval met deze ‘zwakke verkeersdeelnemers’ is de bestuurder van een motorvoertuig bijna altijd voor ten minste 50% aansprakelijk. Dat is alleen anders als de bestuurder van een motorvoertuig bewijst dat de ongemotoriseerde verkeersdeelnemer bewust roekeloos of met opzet het ongeval veroorzaakte.
Voetgangers en fietsers hebben natuurlijk ook hun eigen verantwoordelijkheid. Zij moeten zich ervan bewust zijn, dat ze bij herfstachtige weersomstandigheden minder goed zichtbaar zijn in het verkeer. Vooral op donkere straten en buitenwegen is het dragen van lichte of reflecterende kleding en het voeren van extra verlichting een goed idee. Fietsers moeten ervoor zorgen, dat de verlichting van de fiets werkt. En ook al wordt hieraan aandacht op school besteed, de ouders zijn ervoor verantwoordelijk dat hun kroost zo veilig mogelijk over straat gaat. Vaak controleert de politie in het najaar ook scherper op het voeren van deugdelijke verlichting. Zorgt u ervoor dat uw verlichting in orde is? Als u goed zichtbaar bent in het verkeer, voorkomt u daarmee misschien wel een ongeluk!
Drost Letselschade wikkelt uw letselschade af!
Bent u ondanks alle tips toch het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval? En hebt u daarbij letselschade opgelopen? Neem voor de afwikkeling van uw letselschade gratis en vrijblijvend contact op met dé letselschade specialist van Nederland. Drost Letselschade helpt u verder. Wacht niet tot de herfst voorbij is: hoe eerder u uw schadezaak laat behandelen, hoe beter. Onze experts staan u graag met raad en daad bij. Zodat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op hebt.
U kunt ons gratis bellen op 0800-2490300. Of stuur een e-mail naar [email protected]. Ook kunt u uw vragen stellen via het contactformulier op deze website.