Heb je een whiplash opgelopen als gevolg van een verkeersongeval of een ander voorval? De klachten kunnen langdurig aanhouden. Op deze pagina bieden we je inzicht in wat een whiplash precies is, hoe een whiplash kan ontstaan en hoe wij je kunnen ondersteunen bij het juridische proces betreffende de afwikkeling van jouw letselschade.

Schakel voor het claimen van jouw schade e de deskundige hulp van een letselschade-expert van Drost Letselschade in. De juristen van Drost Letselschade weten precies hoe zij voor jou de beste schadevergoeding kunnen regelen. Neem contact met ons op, dan leggen wij graag uit wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wat is een whiplash?

Een whiplash is een term die vaak gebruikt wordt om letsel aan de nek te beschrijven dat optreedt als gevolg van een plotselinge beweging van het hoofd naar voren, achteren of zijwaarts. De betekenis van het woord ‘whiplash’ komt voort uit de zweepslagbeweging die de nek maakt tijdens het trauma. Whiplash-letsel kan variëren. Soms is slechts sprake van lichte stijfheid, maar er kan ook sprake zijn van meer ernstige en langdurige klachten.

Een van de meest voorkomende oorzaken van een whiplash is een auto-ongeluk. Vooral bij kop-staartbotsingen, waarbij een auto van achteren wordt aangereden, treedt een plotselinge kracht op het hoofd en de nek op. Hierdoor kan het hoofd met grote snelheid naar voren en vervolgens naar achteren bewegen, waardoor de nekspieren en -banden worden overbelast. Zo kan een whiplash na een auto ongeluk ontstaan. Maar ook bij andere ongevallen, denk bijvoorbeeld aan een ongelukkige valpartij, kun je een whiplash oplopen.

Een letselschade whiplash kan ernstige klachten veroorzaken, zoals nekpijn, hoofdpijn en vermoeidheid. Ook kun je last hebben van slapeloosheid, concentratieproblemen en geheugenproblemen. 

Heb je letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op

Whiplash symptomen

Een whiplash ontstaat vaak door een auto-ongeluk, meestal door een achteropaanrijding. Maar ook door een ander soort ongeval kun je een whiplash oplopen. Een whiplash ontstaat door een plotselinge, snelle beweging waarbij het hoofd naar voren en naar achteren wordt geslingerd. Een whiplash kan ernstige klachten veroorzaken. Die klachten kunnen ook langdurig aanhouden. Door een whiplash kun je pijn aan je nek, rug en schouders hebben.

Meer letselschade symptomen van een whiplash zijn:

  • Hoofdpijn
  • Concentratieproblemen
  • Geheugenproblemen
  • Vermoeidheid
  • Misselijkheid
  • Duizeligheid
  • Tintelingen
  • Oorsuizen
  • Overprikkeling
  • Beperkte bewegingsvrijheid

Stel de tegenpartij aansprakelijk voor jouw whiplash

Vaak lopen whiplash patiënten tegen een muur van onbegrip aan. Aan de buitenzijde is misschien niets te zien, maar je kunt wel degelijk lijden door een whiplash. De pijn in jouw nek, schouders en rug beperken je in jouw bewegingsvrijheid en dit kan allerlei gevolgen hebben voor jouw dagelijkse leven. Het is zelfs mogelijk dat je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. Hierdoor verlies je naast jouw bewegingsvrijheid ook nog eens jouw inkomen.

Ben jij niet schuldig bent aan de aanrijding waardoor jouw whiplash is ontstaan, maar een andere partij wel? Dan heb je in principe recht op een schadevergoeding voor het opgelopen letsel. Schakel voor het aansprakelijk stellen van jouw wederpartij en het claimen van jouw schade een letselschade expert van Drost Letselschade in.

Voor de afwikkeling van een letselschade claim is de inschakeling van een letselschade advocaat niet nodig. In letselschadezaken wordt namelijk maar zelden geprocedeerd. En mocht er bij uitzondering toch moeten worden geprocedeerd, dan beschikt Drost over goede contacten met advocaten die dan voor jou kunnen procederen (als jouw expert van Drost dat zelf niet zou kunnen).

Drost heeft alle expertise in huis om jouw whiplash claim met succes af te wikkelen. De juristen van Drost zijn volledig opgeleid en gespecialiseerd in het letselschadevak. Zij weten als geen ander waar je recht op hebt en zorgen voor een optimale vergoeding van jouw schade. 

Bij erkenning van de aansprakelijkheid zijn aan onze dienstverlening voor jou als slachtoffer geen kosten verbonden. Die kosten worden namelijk verhaald op de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij. Wel zo eerlijk: waarom zou jij kosten moeten maken als het ongeluk niet eens jouw schuld was? Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Smartengeld whiplash

Na het oplopen van een whiplash als gevolg van een ongeval kun je niet alleen fysieke klachten ervaren, maar ook te maken krijgen met  mentale / emotionele klachten. Dergelijke klachten vallen onder de noemer immateriële schade. Dergelijke schade is niet direct in geld uit te drukken. Dit in tegenstelling tot materiële schade, die wel direct op geld waardeerbaar is. (Denk aan de vergoeding voor beschadigde eigendommen, verlies van inkomsten, ziektekosten die niet door je zorgverzekeraar worden vergoed, de kosten van huishoudelijke hulp, etc.)

Is een ander aansprakelijk voor het jou overkomen ongeval met een whiplash tot gevolg? Dan  kun je aanspraak maken op smartengeld na een whiplash. Het smartengeld is een immateriële schadevergoeding voor de pijn, het leed en het verminderde levensgenot dat je door de whiplash hebt ervaren en wellicht nog steeds ervaart. Deze vergoeding is er om je enigszins te compenseren voor de nadelige gevolgen die het letsel met zich mee heeft gebracht in je dagelijks leven.

Een veel gestelde vraag is: wat is de hoogte van het smartengeld whiplash? Dit is echter een vraag die zich niet eenvoudig laat beantwoorden. Dat komt omdat de hoogte van de immateriële schadevergoeding afhankelijk is van diverse factoren. Zoals de ernst van het letsel, de duur van het herstel, de impact van de whiplash op je dagelijks leven en eventuele blijvende beperkingen.

Elk ongeval is verschillend en elk slachtoffer is uniek. Het vaststellen van smartengeld voor een whiplash is daarom altijd maatwerk. Bij Drost Letselschade hebben we uitgebreide ervaring met het vaststellen en claimen van smartengeld bij whiplash. Jouw expert van Drost zorgt ervoor dat je een rechtvaardige vergoeding krijgt voor het leed dat je hebt moeten doorstaan (en misschien nog steeds doorstaat) als gevolg van het jou overkomen ongeluk.

Wij zijn bekend van:

De Telegraaf NU.nl RTL Nieuws Letselschade.nu RTL NOS Een Vandaag Nieuwsuur AD Hart van Nederland De Volkskrant

Schadevergoeding

Een whiplash schadevergoeding is bedoeld om de materiële en immateriële schade die je hebt geleden en lijdt als gevolg van het jou overkomen voorval te compenseren. Die schadevergoeding kan betrekking hebben op zaken als medische kosten, verlies van inkomsten, kosten voor huishoudelijke hulp en smartengeld voor het leed en de pijn. Het bepalen van de juiste whiplash vergoeding is een complex proces. Schakel daarvoor de deskundige hulp in van een letselschade expert van Drost Letselschade

Zou je jouw schadevergoeding voor de opgelopen whiplash zelf claimen, dan is de kans groot dat je fouten maakt bij de aansprakelijkstelling, of bij de berekening van de schade (je ziet hoogstwaarschijnlijk schadeposten over het hoofd, of berekent de hoogte ervan niet goed). De gevolgen kunnen desastreus zijn en dat wil je natuurlijk niet. Dat je een whiplash hebt opgelopen is al vervelend genoeg! Het is heel belangrijk dat jouw letselschade goed wordt afgewikkeld. Zodat je de toekomst weer met vertrouwen tegemoet kunt zien.

Met de bijstand van een expert van Drost weet je zeker dat je de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. En ondertussen kun jij je op jouw herstel richten. Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Bedragen

Bij een whiplash kan de financiële impact aanzienlijk zijn. De exacte whiplash letselschade bedragen variëren per individueel geval. De  hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van factoren zoals de ernst van het letsel en de invloed op het dagelijks leven. Geen ongeval is gelijk en ieder slachtoffer is weer anders. Bij Drost Letselschade streven we ernaar een helder beeld te geven van mogelijke whiplash schadevergoeding bedragen. Het vaststellen van smartengeld is maatwerk: het slachtoffer staat daarbij centraal. Wij brengen jouw schade in kaart en berekenen de hoogte van jouw schade. Bij Drost weet je waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Stappenplan letselschade bij een whiplash

Heb jij een whiplash door een ongeval opgelopen? En is een ander voor dat ongeval aansprakelijk? Schakel dan een expert van Drost Letselschade in voor het behandelen en afwikkelen van jouw letselschadezaak. De experts van Drost helpen je graag als je te maken hebt met een whiplash door een ongeval. Ieder slachtoffer is uniek en daarmee ook de financiële gevolgen van de opgelopen whiplash. Toch zijn er een aantal stappen die elke letselschadezaak doorloopt. We zetten uiteen welke stappen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Vrijblijvend eerste advies

Wil je weten of je recht hebt op een letselschadevergoeding? Wij staan voor je klaar! Is iemand anders aansprakelijk voor jouw letsel en wordt die aansprakelijkheid ook erkend? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over onze kosten. Die moet de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij dan namelijk betalen.
Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend eerste advies van een van onze letselschade-experts over de haalbaarheid van het indienen van een (schade)claim voor jouw letselschade.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?
Kijk dan hier voor meer informatie over ons vrijblijvend eerste advies.

De intake

Heb je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding? Als je besluit om Drost Letselschade in te schakelen als jouw belangenbehartiger, dan plannen we samen een intakegesprek. Een letselschade-expert van ons kantoor zal dan uitgebreid met je praten over wat je is overkomen en wat de gevolgen daarvan voor jou zijn.

Wil je meer weten over de inhoud van een intakegesprek?
Meer informatie over de intake vind je hier.

Aansprakelijkstelling & voorschot

Na het intakegesprek zal jouw letselschade-expert in principe de tegenpartij aansprakelijk stellen voor jouw letselschade. Daarbij wordt dan ook meteen gevraagd of je, als de tegenpartij aansprakelijkheid erkent, alvast een voorschot op je schadevergoeding kunt krijgen.

Wil je meer weten over onze aanpak?
Meer informatie over de aansprakelijkstelling vind je hier.

Dossierbehandeling na erkenning van de aansprakelijkheid

Na erkenning van de aansprakelijkheid gaat jouw expert aan de slag om al jouw schadeposten en verdere schadegegevens duidelijk op een rijtje te krijgen. We verzamelen alle informatie over jouw materiële en immateriële schade. We vragen ook medische informatie (over het opgelopen letsel) op. Aan ons kantoor zijn eigen medisch adviseurs verbonden. Een medisch advies kan dus eenvoudig worden opgevraagd.

Benieuwd naar de behandeling van jouw dossier?
Kijk dan hier voor meer informatie over onze aanpak.

Definitieve vaststelling van de schadevergoeding

Voor een volledige afwikkeling van jouw schade brengen we eerst alle geleden én nog te lijden schade in kaart. En we kijken natuurlijk ook naar een eerlijke vergoeding voor het smartengeld (de vergoeding voor immateriële schade). Jouw expert van Drost Letselschade bespreekt met je hoe hij/zij denkt dat jouw schade het beste afgewikkeld kan worden.

Wil je meer weten over de wijze waarop de hoogte van jouw schadevergoeding wordt bepaald?
Meer informatie over de vaststelling van de schadevergoeding vind je hier.

De eindafwikkeling

In overleg met jou stellen we een regelingsvoorstel op. Dit leggen we voor aan de aansprakelijke verzekeraar. Het kan ook zijn dat die verzekeraar zelf met een dergelijk voorstel komt. Zodra we het eens zijn met de tegenpartij over de wijze waarop jouw letselschade afgewikkeld moet worden, ronden we alles af. Meestal gebeurt dat met een zgn. vaststellingsovereenkomst. Als beide partijen deze hebben ondertekend, dan ontvang je een slotbetaling. En daarmee is jouw letselschadezaak dan afgewikkeld.

Benieuwd hoe jouw letselschadezaak wordt afgerond?
Kijk dan hier voor meer informatie over de eindafwikkeling van een letselschadezaak.

Doe hier onze letselschade test!Als je wilt weten of je recht hebt op een schadevergoeding

Na een whiplash letselschade claimen

Na een whiplash letselschade claimen? Daar komt veel bij kijken. In de eerste plaats moet de partij die schuldig is aan het ongeval met succes aansprakelijk worden gesteld. Maar daarmee ben je er nog niet. Daarna moet de geleden schade in kaart worden gebracht. Het meest lastige daarbij is misschien wel het medisch vaststellen van de gevolgen van de whiplash. Pas daarna kan de hoogte van de schadevergoeding bij een whiplash worden berekend. Daar is kennis en kunde voor nodig. Je doet er dan ook verstandig aan Drost Letselschade in te schakelen voor de behandeling van jouw letselschadezaak. Wij verzorgen voor jou het volledige traject van schaderegeling: van de aansprakelijkstelling tot en met de definitieve schadeafwikkeling. Wij werken met medisch adviseurs die het belang van het slachtoffer erkennen. En onze letselschadespecialist berekent voor jou de schadevergoeding waar je recht op hebt. Ondertussen kun jij je richten op jouw herstel van de opgelopen whiplash. Dat kan een langdurig traject zijn. Het is ook daarom fijn dat je je met de ins en outs van het claimen van de letselschadevergoeding voor jouw whiplash niet voortdurend bezig hoeft te houden. Uiteraard houden we je wel voortdurend op de hoogte, zodat je weet wat er speelt en bekend bent met de stappen die in jouw letselschadezaak worden genomen.

Drost Letselschade helpt jou bij een whiplash

Drost Letselschade heeft al ruim 30 jaar ervaring in de afwikkeling van letselschadezaken. Ook zaken waarbij wij slachtoffers met een whiplash bijstonden. Wij zijn dan ook voor jou als slachtoffer dé aangewezen belangenbehartiger bij een whiplash.

Denk jij aan inschakeling van een letselschade advocaat bij een whiplash? Een advocaat is zelden nodig. Letselschadezaken komen namelijk vrijwel nooit voor de rechter. Met onze expertise hebben wij alles in huis om ook voor jou een schadeafwikkeling op maat te realiseren.

Wij stellen de wederpartij aansprakelijk en maken een nauwkeurige inschatting van de hoogte van de schadevergoeding waar je recht op hebt. Gedurende het hele traject van schadeafwikkeling treden wij voor je op als jouw belangenbehartiger. Omdat in de wet is bepaald dat jij als slachtoffer ook jouw juridische kosten bij de aansprakelijke tegenpartij mag claimen, zijn bij erkenning van aansprakelijkheid voor jou geen kosten verbonden aan onze dienstverlening. Wij verhalen onze kosten rechtstreeks op de aansprakelijke partij. Wel zo eerlijk ook: je hebt immers niet om het ongeval en de whiplash gevraagd, dus waarom zou je wel met de kosten moeten blijven zitten? Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Veelgestelde vragen over een whiplash

Wat is een whiplash?

Een whiplash wordt veroorzaakt door een plotselinge verrekking van de nekspieren, meestal als gevolg van een achterwaartse aanrijding. Dit kan leiden tot nekpijn, hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en duizeligheid. Bovendien kunnen er cognitieve problemen optreden, zoals moeite met concentratie en geheugenproblemen. Een whiplash kan ernstige gevolgen hebben en vereist vaak medische behandeling en/of revalidatie.

Wat zijn de symptomen van een whiplash?

De symptomen van een whiplash zijn onder andere pijn in de nek en/of schouders, hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen, tintelingen in de armen en/of handen en duizeligheid. Het grootste deel van deze klachten treedt meestal binnen 24 uur na het ongeval op. Het is belangrijk om bij klachten direct medische hulp te zoeken. Een whiplash kan ernstige gevolgen hebben en vereist een adequate behandeling.

Wat moet je doen bij whiplash klachten?

Het belangrijkste is dat je werkt aan je herstel; je zult weer gezond moeten worden. Hiervoor heb je vaak rust nodig. Tegelijkertijd is het meest van tijd wel van belang om in beweging te blijven. Soms zijn speciale behandelingen nodig. Je huisarts of andere specialisten geven je advies; volg deze adviezen op.

We drukken je ook op het hart om na een ongeval met een whiplash tot gevolg ook contact op te nemen met een letselschadespecialist van Drost Letselschade, zodat je een schadevergoeding krijgt voor je schade. Terwijl jij je focust op je herstel, werkt jouw belangenbehartiger van Drost aan je schadevergoeding. Je hoeft je niet zelf te verdiepen in de regels en wetten; Drost Letselschade heeft alle kennis en kunde in huis voor een succesvolle afwikkeling van jouw letselschadezaak.

Wij doen ons uiterste best om voor jou de beste schadevergoeding te realiseren en wij onderhouden het contact met de tegenpartij. Vaak wordt die tegenpartij vertegenwoordigd door een verzekeraar. Heb je Drost ingeschakeld voor de behandeling van jouw schadezaak? Dan nemen wij je alle werk uit handen en kun jij je richten op jouw herstel. Zolang de schadevergoeding niet rond is, zorgen wij ervoor dat je voorschotten krijgt. Zo kun je alle rekeningen blijven betalen en wordt het verlies van inkomsten gecompenseerd.

Hoe weet je dat je een whiplash hebt?

Na het ongeval waarbij de whiplash wordt opgelopen, treedt er pijn op. Vaak begint de pijn in de nek en heb je hoofdpijn en rugpijn. Bij veel mensen gaan de pijnklachten na een whiplash na verloop van tijd vanzelf over. Maar zijn de pijnklachten zes maanden na de whiplash nog niet voorbij, dan wordt dit het ‘late whiplash-syndroom’ genoemd. De klachten kunnen zelfs chronisch worden.

Dit zijn whiplash-klachten die meteen kunnen ontstaan:

  • Pijn in de nek. De pijn kan uitstralen naar het achterhoofd, de schouders en armen.
  • Een stijve nek en verminderde beweeglijkheid.
  • Hoofdpijn. Met name in het achterhoofd en soms uitstralend naar het voorhoofd.
  • Lage rugpijn en pijn in de middenrug.
  • Pijn tussen de schouderbladen.
  • Slik- en kauwklachten.

Deze whiplash-klachten komen niet bij iedereen voor:

  • Duizeligheid.
  • Misselijkheid.
  • Moeite met zien en horen.
  • Oorsuizen.
  • Tintelingen of een doof gevoel in de handen.
  • Geheugenproblemen.
  • Vermoeidheid.

Deze whiplash-klachten treden soms pas later op:

  • Concentratieproblemen.
  • Psychische klachten zoals somberheid, stemmingswisselingen, nervositeit en karakterverandering.

Welke schade kun je claimen bij een whiplash?

Als je een whiplash hebt opgelopen door een ongeval en iemand anders is voor dit ongeval aansprakelijk (en erkent de aansprakelijkheid), dan kun je de schade die je hebt opgelopen claimen. Doe dit in principe niet zelf, maar schakel daarvoor de deskundige hulp van een letselschade expert van Drost Letselschade in. Dan weet je zeker dat je de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt.

Een schadevergoeding bestaat uit verschillende schadeposten. Al deze schadeposten bij elkaar vormen de totale schadevergoeding. Hieronder worden voorbeelden van schadeposten weergegeven:

  • Schade aan kleding, vervoermiddel en persoonlijke bezittingen: Een whiplash oplopen kan op verschillende manieren gebeuren: een aanrijding in het verkeer, een ongelukkige val, of door bijvoorbeeld een ongeluk in huis of op het werk. Soms loop je bij dit ongeluk niet alleen schade op aan je lichaam, maar ook aan je kleding, vervoermiddel of persoonlijke bezittingen.
  • Verlies van arbeidsvermogen: Als je niet meer kunt werken door de whiplash, dan verdien je minder geld of zelfs helemaal geen geld meer. Soms is het nodig om je om te scholen of bij te scholen, zodat je in de toekomst wel weer betaald werk kunt gaan doen. Zowel het salaris dat je niet of minder hebt gekregen, als de kosten voor scholing of re-integratie kunnen worden geclaimd.
  • Smartengeld: Als je een whiplash hebt gekregen door een ongeval, heb je veel pijn gehad of heb je misschien nog steeds pijn. Je hebt misschien ook verdriet of psychische klachten als gevolg van de whiplash. Al deze emotionele schade is ook een schadepost. De vergoeding voor die schadepost noemen we smartengeld of immateriële schadevergoeding.
  • Studievertraging: Jongeren (of anderen die studeren) zijn door de whiplash soms niet meer in staat om naar school te gaan en te leren. Er ontstaat dan schoolachterstand of studievertraging.
  • Medische kosten die niet vergoed worden door de zorgverzekeraar: Je zorgverzekering dekt meestal niet alle medische kosten die je maakt vanwege je whiplash. Vooral niet als het gaat om alternatieve behandelingen. Ook kun je hierbij denken aan kosten voor revalidatie en ziekenhuisopnames.
  • Eigen risico zorgverzekering: Door het ongeval maak je medische kosten. Als je daardoor (een deel) eigen risico in rekening krijgt gebracht, kun je dat eigen risico verhalen op de voor de whiplash aansprakelijke partij. Let wel: dit kan alleen als je in het betreffende jaar niet al eigen risico verschuldigd bent geworden voor medische zorg die niets met het ongeval te maken heeft gehad.
  • Verlies van zelfwerkzaamheid: De kozijnen schilderen, het gras maaien en je huis schoonmaken. Als je dit eerder zelf deed, maar het door de whiplash niet meer kan, spreken we over verlies van zelfwerkzaamheid. Je moet nu iemand inhuren die deze werkzaamheden voor je uitvoert, zoals een tuinman, schoonmaakster en schilder.
  • Wettelijke rente: Soms duurt het jaren voordat een schadevergoeding wordt uitgekeerd (gelukkig krijg je als slachtoffer wel voorschotten, zodat je de rekeningen niet uit eigen zak hoeft te betalen). Je hebt ook recht op rente over de uiteindelijke vergoeding.
  • Reiskosten naar artsen en therapeuten, en parkeerkosten: Ook de reis naar artsen, specialisten en therapeuten kost geld: de brandstof voor je auto, de kosten van de taxi of het openbaar vervoer. En soms betaal je parkeergeld op de plaats van bestemming.
  • Aanschaf van hulpmiddelen die niet vergoed worden: bij een whiplash zijn hulpmiddelen soms noodzakelijk. Een bekend voorbeeld is de nekkraag. In ernstige gevallen moet er meer gebeuren: beugels bij de douche, een aangepast toilet of zelfs een traplift. Niet alle hulpmiddelen worden door de verzekeraar vergoed.

Waarom kan Drost Letselschade jou het beste helpen bij een schadevergoeding voor whiplash?

Heb je letselschade door whiplash en zoek je een letselschadespecialist die voor jou de schadeclaim kan indienen? Bij Drost Letselschade is jouw zaak in goede handen: het kantoor heeft 35 jaar ervaring en heeft in al die jaren ontzettend veel whiplash-zaken behandeld en succesvol afgerond.

Drost Letselschade heeft het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL); dat betekent dat het bedrijf als betrouwbaar staat aangeschreven en kwaliteit biedt. Bij Drost doen we alles om slachtoffers zo goed mogelijk te helpen. En wat we doen, doen we goed: Drost Letselschade heeft een succespercentage van 98 procent!

Daar komt bij dat de hulp die Drost Letselschade biedt, voor letselschade-slachtoffers van een ongeval kosteloos is als een ander namelijk aansprakelijk is voor het ongeluk en die aansprakelijkheid wordt erkend. Bij aansprakelijkheid moet de aansprakelijke partij (of diens verzekeraar) namelijk ook de kosten van Drost Letselschade betalen. Als slachtoffer betaal je dan dus niets.

Klanten van Drost Letselschade zijn heel tevreden over het persoonlijke contact en de goede communicatie; je voelt je bij Drost Letselschade gehoord. De medewerkers, die allen aangesloten zijn bij een branche- of beroepsvereniging, weten precies wat ze moeten doen om voor jou de beste schadevergoeding te realiseren. Daarnaast maakt Drost Letselschade gebruik van een intern medisch adviesbureau met eigen medisch adviseurs en van aan Drost verbonden arbeidsdeskundigen.

Dat Drost Letselschade zo succesvol is, is overigens niet vreemd. Er wordt gewerkt vanuit het hart: de experts van Drost voelen mee met de slachtoffers die ze bijstaan. De persoonlijke betrokkenheid en het succes van Drost komt ook doordat het bedrijf is opgericht door een ervaringsdeskundige: Yme Drost vocht lang geleden zelf (en met succes) voor zijn eigen letselschadezaak.

Na het positieve resultaat in zijn eigen zaak besloot Yme Drost anderen te helpen bij het krijgen van een passende schadevergoeding voor  letselschade. Hij specialiseerde zich in het vak en heeft, met zijn medewerkers, talloze slachtoffers zoals jij geholpen.

Als ik Drost Letselschade om hulp vraag, wat gaat er dan gebeuren?

Bel ons of stuur een bericht en vertel ons jouw verhaal. Wij geven je een vrijblijvend eerste advies. Vaak kunnen we meteen inschatten of je inderdaad recht hebt op een schadevergoeding. Is een ander aansprakelijk voor het jouw overkomen ongeval? Dan heb je in principe recht op een vergoeding van jouw schade.

Is er aansprakelijkheid en wil je graag dat Drost Letselschade de schadevergoeding voor je regelt? Dan maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dat gesprek nemen we het ongeval en alles wat daarna gebeurd is met je door. Daarna zullen wij de tegenpartij aansprakelijk stellen. Als de aansprakelijkheid erkend wordt, vragen we ook meteen of er een voorschot op de schadevergoeding aan jou betaald kan worden.

Is de aansprakelijkheid erkend, dan brengen we vervolgens alle schade (zo gedetailleerd mogelijk) in kaart: van de medische kosten tot de parkeerkaartjes in verband met artsenbezoek en van gemiste maandelijkse inkomsten tot het smartengeld. Alles nemen we mee, zodat de schadevergoeding precies past bij jouw situatie.

Daarna wordt de schadeberekening voorgelegd aan de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Is er overeenstemming, dan wordt de zaak afgewikkeld. Je ontvangt dan (de rest van) je schadevergoeding.

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Nationaal Keurmerk Letselschade
  • Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland
  • ✓ Valid number ✕ Invalid number
  • Het is niet de bedoeling dat hier medische gegevens worden vermeld.

  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.