Het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) is een veel voorkomende aandoening aan de hand of pols. Deze aandoening kan ontstaan als de nervus medianus, één van de belangrijkste zenuwen in de hand, bekneld raakt.
De meest voorkomende oorzaak is een flinke overbelasting van de pols. De pezen, die door de tunnel lopen, raken hierdoor ontstoken. En er ontstaat een zwelling die voor een druk in de tunnel zorgt. Daardoor wordt dan weer de zenuw in de pols geïrriteerd. Soms ontstaat zo’n zwelling ook door een vochtophoping bij polsletsel, bijvoorbeeld door een ongeval.
Symptomen Carpaal Tunnel Syndroom
Bij het Carpale Tunnel Syndroom kunnen de volgende symptomen voorkomen:
- Pijn aan de hand of vingers, de pijn kan via uw onderarm en elleboog uitstralen tot in uw schouder
- Tintelingen in de vingers, vooral in de duim, wijs- en middelvinger en een deel van uw ringvinger
- Verdoofd gevoel en minder kracht in de hand, waardoor dingen gemakkelijker uit de handen kunnen vallen
De klachten kunnen ’s nachts erger worden, waardoor het slaapritme kan worden beïnvloed. Echter kunnen de symptomen ook overdag optreden, bijvoorbeeld tijdens het fietsen, autorijden of het lezen van de krant. Het Carpale Tunnel Syndroom komt soms aan beide handen voor. De behandeling van het CTS vindt in de meeste gevallen plaats via een operatie. Maar soms is rust ook voldoende om te herstellen van de klachten aan de hand en pols. Daarbij kan een kunststof spalk worden aangemeten, die voor rust in de pols moet zorgen. Ook aanpassingen in de dagelijkse werkzaamheden kunnen ervoor zorgen dat de klachten afnemen. De kans is op genezing is groter als de klachten nog niet zo lang bestaan, als u jong bent of als de klachten tijdens de zwangerschap zijn ontstaan.
Letselschadevergoeding Carpaal Tunnel Syndroom
Stel u heeft zenuwletsel, zoals bijvoorbeeld carpaletunnelsyndroom, opgelopen en iemand anders is hiervoor aansprakelijk. Dan kunt u voor de geleden schade een schadevergoeding (waaronder ook smartengeld) eisen. Drost Letselschade helpt u bij het claimen van een letselschadevergoeding. En na een ongeval in principe zonder kosten. Want de aansprakelijke partij is verplicht ook onze kosten te vergoeden.
Veelgestelde vragen
Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?
Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.
Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?
Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.
De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.
Kan ik wel een letselschade-expert betalen?
Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.
Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?
Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.
Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?
Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.
Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.
Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!