Wanneer je letselschade hebt opgelopen door bijvoorbeeld een ongeval op het werk of in het verkeer, kan dit een enorme impact hebben op jouw leven. Je kunt te maken krijgen met lichamelijke klachten, medische kosten, inkomensverlies en pijn. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je deze schade wilt verhalen: je wilt immers weer zo snel mogelijk je leven weer oppakken. Met Drost sta je er niet alleen voor. Wij bieden gespecialiseerde hulp bij het letselschade claimen. Hierdoor kun jij je volledig richten op herstel en laat je de juridische zorgen aan ons over.

Oorzaken van letselschade

Veel mensen denken bij letselschade onmiddellijk aan verkeersongelukken, maar letselschade kent verschillende oorzaken. Zo kun je bijvoorbeeld ook op het werk gewond raken door een bedrijfsongeval of gebeten worden door een hond, met alle gevolgen van dien. In zulke situaties kun je recht hebben op een schadevergoeding. De letselschade experts van Drost kunnen je helpen als je letselschade hebt opgelopen door bijvoorbeeld een verkeersongeval, bedrijfsongeval of een hondenbeet. Elk type ongeval kan fysiek, emotioneel en financieel zwaar wegen. In alle gevallen staan onze gespecialiseerde letselschade juristen voor je klaar om je te helpen bij het claimen van jouw schade.

Welke schadeposten zijn te claimen

Wanneer je letselschade claimt, is het belangrijk te weten uit welke schadeposten een schadevergoeding kan bestaan. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen materiële en immateriële schade. Materiële schade gaat over de aantoonbare financiële kosten, terwijl immateriële schade gaat over emotionele of psychische klachten.

Materiële schade

Materiële schade omvat alle meetbare, financiële kosten en verliezen die je door het ongeval lijdt. Denk aan medische kosten (zoals fysiotherapie, medicijnen of ziekenhuisopnames), reiskosten naar zorginstellingen en eventuele aanpassingen aan je huis als je door het letsel minder mobiel bent. Ook een vergoeding van inkomensverlies door ziekteverlof of arbeidsongeschiktheid valt hieronder. Een concreet voorbeeld is een kapotte telefoon of beschadigde kleding na een ongeluk. Soms kan deze materiële schade oplopen tot duizenden euro’s. Door tijdig te handelen en een letselschade-expert in te schakelen, zorg je ervoor dat geen enkel aspect van de materiële schade over het hoofd wordt gezien. Wij brengen alle kosten in kaart en nemen het contact met de verzekeraar uit handen, zodat jij je kunt richten op jouw herstel.

Immateriële schade

Naast de tastbare kosten is er ook sprake van emotionele en psychische schade: de zogenaamde immateriële schade. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld is bedoeld als compensatie voor pijn, verdriet, angst of verminderde levensvreugde. De hoogte van smartengeld kan variëren van enkele honderden tot tienduizenden euro’s, afhankelijk van de ernst en duur van jouw klachten. Bij Drost Letselschade bekijken we zorgvuldig welke gevolgen het ongeval voor jou heeft gehad en zorgen we ervoor dat deze worden meegenomen in de schaderegeling.

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Stappen om letselschade te claimen

Het claimen van letselschade kan een complex proces zijn. Het is daarom verstandig om deskundige hulp in te schakelen. Bij Drost Letselschade helpen we je graag verder als je te maken hebt met letselschade. Iedere letselschadezaak is uniek. Dit komt omdat het letsel dat is opgelopen door het ongeval of voorval, verschilt per persoon. Toch zijn er een aantal stappen die elke letselschadezaak doorloopt. We leggen uit welke stappen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Vrijblijvend eerste advies

Wil je weten of je recht hebt op een letselschadevergoeding? Wij staan voor je klaar! Is iemand anders aansprakelijk voor jouw letsel en wordt die aansprakelijkheid ook erkend? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over onze kosten. Die moet de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij dan namelijk betalen.
Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend eerste advies van een van onze letselschade-experts over de haalbaarheid van het indienen van een (schade)claim voor jouw letselschade.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?
Kijk dan hier voor meer informatie over ons vrijblijvend eerste advies.

De intake

Heb je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding? Als je besluit om Drost Letselschade in te schakelen als jouw belangenbehartiger, dan plannen we samen een intakegesprek. Een letselschade-expert van ons kantoor zal dan uitgebreid met je praten over wat je is overkomen en wat de gevolgen daarvan voor jou zijn.

Wil je meer weten over de inhoud van een intakegesprek?
Meer informatie over de intake vind je hier.

Aansprakelijkstelling & voorschot

Na het intakegesprek zal jouw letselschade-expert in principe de tegenpartij aansprakelijk stellen voor jouw letselschade. Daarbij wordt dan ook meteen gevraagd of je, als de tegenpartij aansprakelijkheid erkent, alvast een voorschot op je schadevergoeding kunt krijgen.

Wil je meer weten over onze aanpak?
Meer informatie over de aansprakelijkstelling vind je hier.

Dossierbehandeling na erkenning van de aansprakelijkheid

Na erkenning van de aansprakelijkheid gaat jouw expert aan de slag om al jouw schadeposten en verdere schadegegevens duidelijk op een rijtje te krijgen. We verzamelen alle informatie over jouw materiële en immateriële schade. We vragen ook medische informatie (over het opgelopen letsel) op. Aan ons kantoor zijn medisch adviseurs verbonden. Een medisch advies kan dus eenvoudig worden opgevraagd.

Benieuwd naar de behandeling van jouw dossier?
Kijk dan hier voor meer informatie over onze aanpak.

Definitieve vaststelling van de schadevergoeding

Voor een volledige afwikkeling van jouw schade brengen we eerst alle geleden én nog te lijden schade in kaart. En we kijken natuurlijk ook naar een eerlijke vergoeding voor het smartengeld (de vergoeding voor immateriële schade). Jouw expert van Drost Letselschade bespreekt met je hoe hij/zij denkt dat jouw schade het beste afgewikkeld kan worden.

Wil je meer weten over de wijze waarop de hoogte van jouw schadevergoeding wordt bepaald?
Meer informatie over de vaststelling van de schadevergoeding vind je hier.

De eindafwikkeling

In overleg met jou stellen we een regelingsvoorstel op. Dit leggen we voor aan de aansprakelijke verzekeraar. Het kan ook zijn dat die verzekeraar zelf met een dergelijk voorstel komt. Zodra we het eens zijn met de tegenpartij over de wijze waarop jouw letselschade afgewikkeld moet worden, ronden we alles af. Meestal gebeurt dat met een zgn. vaststellingsovereenkomst. Als beide partijen deze hebben ondertekend, dan ontvang je een slotbetaling. En daarmee is jouw letselschadezaak dan afgewikkeld.

Benieuwd hoe jouw letselschadezaak wordt afgerond?
Kijk dan hier voor meer informatie over de eindafwikkeling van een letselschadezaak.

Let op: Op dit moment nemen wij geen nieuwe zaken met betrekking tot geweldsmisdrijven of niet erkende medische fouten in behandeling.

Wat moet je doen na een ongeval?

Na een ongeval is het begrijpelijk dat je eerst bezorgd bent over jouw gezondheid. Toch is het ook cruciaal om direct zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Noteer de contactgegevens van de tegenpartij, maak foto’s van de situatie en zorg voor eventuele getuigenverklaringen. Als je op de werkvloer een ongeluk hebt gehad, informeer dan zo snel mogelijk jouw werkgever en raadpleeg een arts. Daarnaast is het slim om bij te houden wanneer en welke klachten je ervaart en het herstelproces vast te leggen. Deze informatie kan van waardevol zijn bij het vaststellen van de schade en het bepalen van de hoogte van de vergoeding.

Tijdig letselschade claimen

Tijd is een cruciale factor in letselschadezaken. Er geldt namelijk een verjaringstermijn. Verjaringstermijnen zijn wettelijk bepaald. In de regel is de standaardtermijn vijf jaar, gerekend vanaf het moment dat je bekend bent met zowel de geleden schade als de persoon die daarvoor aansprakelijk is. Vaak begint deze periode op de datum van het ongeval of voorval. Gaat het om een verkeersongeval met een motorrijtuig, dan kun je een claim indienen onder de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). In dat geval geldt een verjaringstermijn van drie jaar. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt om bewijs te leveren. Getuigen vergeten details en belangrijke documenten raken zoek. Bovendien wil je natuurlijk zo snel mogelijk zekerheid over jouw financiële toekomst, zeker als je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt of nog moet revalideren

Hoe stel je iemand aansprakelijk?

Het aansprakelijk stellen van de veroorzaker van jouw letselschade is een belangrijke eerste stap. Zonder vastgestelde aansprakelijkheid is er immers weinig kans op een succesvolle schadeclaim. Het proces begint vaak dat je de tegenpartij aanspreekt op de geleden schade. Vervolgens moet je in onderhandeling treden met diens verzekeraar. Dit kan ingewikkeld zijn, omdat verzekeraars veel juridische kennis in huis hebben. Bij Drost Letselschade nemen we dit traject volledig uit handen. We zorgen voor een heldere aansprakelijkstelling en voeren de communicatie met de tegenpartij. Zo kun jij je richten op je herstel en je dagelijkse bezigheden.

Hebt je recht op schadevergoeding?Doe de letselschadetest of neem contact met ons op.

Wie kan er letselschade claimen?

Niet alleen de directe slachtoffers van een ongeval kunnen een claim indienen. In sommige situaties kunnen ook nabestaanden of naasten aanspraak maken op een schadevergoeding (affectieschade). Denk aan scenario’s waarin de kostwinner langdurig uitvalt of aan de mantelzorger die extra onkosten maakt. Ook kinderen die slachtoffer zijn geworden van een ongeval hebben recht op een passende vergoeding. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren over jouw positie, zeker wanneer meerdere mensen zijn benadeeld door het ongeluk.

Schadevergoeding claimen met een letselschade jurist

Bij het verhalen van schadevergoeding na een ongeval heb je over het algemeen de keuze tussen het inschakelen van een letselschadejurist of een letselschadeadvocaat. Een letselschade jurist kan je begeleiden in het volledige proces van onderzoek tot onderhandeling met de verzekeraar. Een letselschade advocaat is eveneens gespecialiseerd in letselschade, maar gaat vaak pas in een later stadium naar de rechter als dat nodig is. In 97% van de gevallen is een advocaat niet noodzakelijk en kan een jurist je prima helpen bij de procedure, wat de kosten doorgaans lager houdt. Bij Drost werken juristen met jarenlange ervaring op het gebied van letselschade claimen. Daarnaast heeft Drost Letselschade het Nationaal Keurmerk Letselschade van De Letselschade Raad. Dat keurmerk krijgen alleen betrouwbare en deskundige kantoren. Weet dat jouw zaak bij ons in goede handen is en dat wij ons uiterste best doen om jou de schadevergoeding te bezorgen waar jij recht op hebt. Mochten we er met de verzekeraar niet uitkomen of naar de rechter moeten, dan werken we samen met gespecialiseerde letselschade advocaten die je verder bijstaan. Zo beschik je altijd over de juiste expertise, passend bij jouw situatie.

Letselschade claim berekenen

Het berekenen van de hoogte van een letselschade claim is maatwerk en afhankelijk van diverse factoren: de ernst van het letsel, de herstelduur, het verlies aan inkomsten, de leeftijd en toekomstperspectieven. Ook immateriële schade in de vorm van smartengeld telt mee. Bij Drost maken we gebruik van onze expertise en ervaring om tot een reële schadeberekening te komen. Zo zorgen we dat alle kosten, inclusief toekomstige kosten, in de berekening worden meegenomen. Meer weten over jouw mogelijke vergoeding? Bekijk onze pagina over schadevergoeding berekenen of neem direct contact op.

Letselschade claimen is vaak kosteloos

Een belangrijk voordeel van letselschade claimen, is dat dit in veel gevallen kosteloos kan. Wanneer de tegenpartij aansprakelijk is, moet diens verzekeraar namelijk ook de redelijke kosten van jouw juridische bijstand vergoeden. Zo kunnen wij jou zonder kosten vertegenwoordigen. Er zijn echter uitzonderingen: als er sprake is van gedeelde schuld of onduidelijke aansprakelijkheid, kan het voorkomen dat niet alle kosten worden vergoed. Ook kunnen er situaties zijn waarin een rechtszaak onvermijdelijk is en bepaalde proceskosten niet verhaald kunnen worden. Toch is de kans groot dat jij geen kosten hoeft te maken wanneer de andere partij aansprakelijk is. Wij beoordelen vooraf altijd de haalbaarheid en kans van slagen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Belasting garantie bij letselschade

Veel slachtoffers maken zich zorgen of de ontvangen schadevergoeding belast wordt door de Belastingdienst. Gelukkig is een letselschadevergoeding in de meeste gevallen vrijgesteld van inkomstenbelasting. Het is immers geen inkomen, maar een vergoeding voor geleden schade. Wel is het mogelijk dat de uitkering meetelt in je vermogen bij de vermogensrendementsheffing (box 3). Wij geven altijd helder advies over de fiscale gevolgen van jouw letselschadevergoeding en helpen je, indien nodig, bij het uitzoeken van de precieze regels.

Waarom hulp inschakelen bij het claimen van letselschade?

Het claimen van letselschade is geen dagelijks werk voor de meeste mensen, maar voor verzekeraars juist wel. De kans dat je je zonder juridische hulp laat afschepen met een te lage vergoeding is groot. Daarnaast kost het uitzoeken van alle juridische details veel tijd en energie en is dat iets dat je waarschijnlijk liever besteedt aan je herstel. Voor Drost Letselschade kiezen heeft de volgende voordelen:

  • Ruim 35 jaar ervaring: Met onze jarenlange ervaring weten we precies wat er nodig is om jouw letselschade met succes te verhalen.
  • Nationaal Keurmerk Letselschade: Drost beschikt over het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit keurmerk staat voor hoge kwaliteit, deskundigheid en transparantie bij de behandeling van letselschadezaken. Zo weet jij zeker dat je te maken hebt met een betrouwbare en professionele dienstverlener.
  • Persoonlijke aanpak: Wij hanteren korte lijnen en houden je voortdurend op de hoogte.
  • Geen kosten bij aansprakelijkheid tegenpartij: In de meeste gevallen verhalen we onze kosten op de aansprakelijke partij.
  • Landelijke dekking: Waar je ook woont in Nederland, wij staan voor je klaar.

Letselschadevergoeding claimen met Drost

Het belang van een goede letselschadevergoeding is groot. Het kan het verschil maken tussen langdurige financiële zorgen en een stabiele toekomst, waarin je zonder stress kunt werken aan je herstel. Door de juiste juridische hulp in te schakelen, zet je de beste stap richting een rechtvaardige uitkomst. Drost Letselschade is er om jou te ondersteunen en te ontzorgen, zodat je je kunt richten op wat echt telt: jouw gezondheid en welzijn. Wil je zeker weten dat je krijgt waar je recht op hebt en dat je niets misloopt? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij letselschade claimen. Claim jouw letselschade bij Drost en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en onze uitgebreide expertise.

Wij zijn bekend van:

De Telegraaf NU.nl RTL Nieuws Letselschade.nu RTL NOS Een Vandaag Nieuwsuur AD Hart van Nederland De Volkskrant

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag natuurlijk ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Nationaal Keurmerk Letselschade
  • Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland
  • ✓ Valid number ✕ Invalid number
  • Het is niet de bedoeling dat hier medische gegevens worden vermeld.

  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.