Ben je gebeten door een hond en heb je hierdoor letsel opgelopen? Je maakt nu extra kosten en loopt mogelijk inkomsten mis. Wij helpen je graag met het krijgen van een schadevergoeding. Onze letselschade juristen zetten zich hier kosteloos voor in als de aansprakelijkheid erkend is. Ook het aansprakelijk stellen van de hondenbezitter wordt door onze experts voor jou verzorgd. Daardoor kun jij je focussen op jouw herstel. Meestal is de bezitter van de hond (vaak de eigenaar) gewoon verzekerd voor de schade die zijn of haar hond heeft aangericht. Dus ben je gebeten door een hond? Laat ons jouw schade regelen.
Letsel door een hondenbeet
In Nederlandse huishoudens zijn honderdduizenden honden aanwezig. In de meeste gevallen gaat het om lieve honden die niemand kwaad doen. Een klein percentage van de honden is minder vriendelijk. Ook normaliter lieve honden kunnen door angst of onzekerheid wel eens ander gedrag vertonen. Honden kunnen nu eenmaal bijten. Nu zal een hondenbeet van een klein hondje in de meeste gevallen heel anders uitpakken dan een hondenbeet van een grote en agressieve hond. Maar ook een beet van een klein hondje kan nare gevolgen hebben. Een hondenbeet kan leiden tot een bijtwond en tot littekens. Er is ook een kans op infectie en je kunt (veel) pijn hebben. Ernstige hondenbeten kunnen zelfs blijvende zenuwbeschadiging veroorzaken. Ben jij ook slachtoffer geworden van een hondenbeet? Op basis van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek is de hondenbezitter in principe aansprakelijk voor de door de hond veroorzaakte schade. Als je letsel oploopt door een beet van zijn of haar hond, is hij of zij eigenlijk altijd aansprakelijk. Ook als de bezitter zelf feitelijk geen verwijt te maken valt, dan nog is hij of zij in beginsel aansprakelijk voor het door het bijten van de hond veroorzaakte letsel. Deze aansprakelijkheid geldt ook in losloopgebieden. De hondenbezitter blijft verantwoordelijk voor het gedrag van zijn of haar hond.
Wat te doen na een hondenbeet?
Ben je gebeten door een hond en heb je letsel opgelopen? Weet je niet wat je nu moet doen?
Volg dan deze stappen:
- Stap 1: Noteer de naam en het telefoonnummer van de bezitter van de hond.
- Stap 2: Noteer indien mogelijk namen en telefoonnummers van getuigen.
- Stap 3: Ga direct naar de huisarts.
- Stap 4: Maak foto’s van de hondenbeet.
- Stap 5: Vraag de bezitter (vaak ook eigenaar) van de hond om de verzekeringsgegevens (Assurantie Verzekering Particulieren).
- Stap 6: Houd vanaf dag één de geleden schade bij (kosten + inkomstenderving).
- Stap 7: Zoek zo snel mogelijk juridische hulp bij Drost Letselschade.
Ben je gebeten door een hond? Dan is de bezitter van die hond eigenlijk altijd aansprakelijk. In dat geval heb je volgens de wet recht op kosteloze juridische hulp. De rechtsbijstandskosten worden vergoed door de AVP verzekeraar van de bezitter (vaak ook eigenaar) van de hond. Letselschade verhalen na een hondenbeet is niet makkelijk. Er komt veel bij kijken. Zaken waar jij als leek vaak geen verstand van hebt. Regel jouw letselschade daarom niet zelf met de hondenbezitter. Schakel een letselschade specialist in die ervoor zorgt dat je de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. De letselschade experts van Drost doen dit graag voor je.
Wij zijn bekend van:
Eis jouw hondenbeet schadevergoeding op
Ook al hou je van honden, om een hondenbeet van een hond van een ander heb je niet gevraagd. Vooral bij ernstige hondenbeten, kun je hier veel last van krijgen. Je kunt er lelijke verwondingen aan overhouden, met de nodige medische kosten tot gevolg. Ook andere vormen van schade kunnen het gevolg zijn van een hondenbeet, zoals stukgebeten kleding. Wellicht moeten er door lichamelijke ongemakken als gevolg van de hondenbeet aanpassingen in jouw huis plaatsvinden. Al deze schade kun je verhalen op de bezitter (vaak de eigenaar) van de hond. Die is in vrijwel alle gevallen aansprakelijk. Om jouw hondenbeet schadevergoeding op te eisen, schakel je het beste een ervaren letselschadespecialist van Drost Letselschade in.
Waarom kiezen voor Drost Letselschade bij hondenbeet schadevergoeding en hondenbeet letselschade?
- Jarenlange ervaring: wij behandelen dagelijks zaken rondom letselschade na een hondenbeet en weten precies hoe we jouw schadevergoeding moeten claimen;
- Kosteloze hulp: onze juridische hulp is kosteloos voor u, omdat de aansprakelijke partij onze rekening betaalt;
- Persoonlijke begeleiding: jouw persoonlijke jurist begeleidt je tijdens het gehele traject en zorgt ervoor dat de schade volledig vergoed wordt.
Veelgestelde vragen
Wie is er aansprakelijk bij een hondenbeet?
Volgens artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek (BW) is de aansprakelijkheid bij een hondenbeet als volgt geregeld: “De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.” De bezitter van de hond is aansprakelijk als zijn of haar hond jou bijt. Het kan soms lastig zijn om de eigenaar te achterhalen. We raden je daarom aan om direct de contactgegevens te vragen van de persoon die op dat moment bij de hond is. Als dat niet mogelijk is, bel dan de politie zodat zij kunnen bepalen wie de bezitter van de hond is.
Kan mijn zaak verjaren na een hondenbeet?
Ja, dat kan! De verjaringstermijn begint te lopen op het moment dat je bekend bent met het feit dat je schade hebt geleden en je weet wie de veroorzaker is. Het is dus erg belangrijk dat je tijdig een belangenbehartiger inschakelt die verjaring van jouw recht op schadevergoeding voor je voorkomt. Als de verjaringstermijn is verstreken en er dus sprake is van verjaring, kun je in principe geen aanspraak meer maken op een schadevergoeding. Je kunt over het algemeen tot 5 jaar na het ontstaan van het letsel om een schadevergoeding vragen. Soms is de verjaringstermijn beduidend korter. Vraag dus altijd tijdig advies om het verjaren van jouw schadeclaim te voorkomen.
Hoe regelt Drost Letselschade mijn schadevergoeding na een hondenbeet?
Heb je letselschade opgelopen na een hondenbeet? Neem dan contact met ons op voor een bespreking van de mogelijkheden. Besluit je ons kantoor in te schakelen voor de behandeling van jouw letselschadezaak? Dan bezoekt een deskundig en ervaren letselschadespecialist van Drost Letselschade jou vervolgens (in de regel) thuis. Zo kan hij of zij met eigen ogen zien en precies van jou horen wat de gevolgen van het opgelopen letsel na de hondenbeet zijn. Ook kan deze letselschadespecialist de geleden en te lijden schade dan goed inventariseren. Het aansprakelijk stellen van de wederpartij is de volgende stap. Dit doet de specialist voor je. Daarna stelt hij of zij de schaderegeling in werking. Wij houden continu goed contact met je en plegen waar nodig overleg met je. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Wij zorgen ervoor dat je een passende schadevergoeding krijgt.
Neem contact op
Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300
- Succespercentage van 98%
- Nationaal Keurmerk Letselschade
- Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland