U hebt een hersenkneuzing opgelopen door een ongeval?
En iemand anders is daarvoor aansprakelijk? Dan hebt u hoogstwaarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Maar hoe regel je dat? Wat moet u doen en bij wie moet u zijn als u een hersenkneuzing hebt opgelopen?
Drost Letselschade is dé specialist op het gebied van letselschade en staat u graag bij. Wij berekenen uw schade en wikkelen deze voor u af. En u? U kunt zich op uw herstel richten!
Symptomen hersenkneuzing
Een hersenkneuzing ontstaat meestal doordat het hoofd actief of passief in botsing is gekomen met een ander voorwerp. Daardoor hebben de hersenen een behoorlijke ‘optater’ gehad. Bij een hersenkneuzing is daardoor hersenweefsel beschadigd. Bij een hersenschudding is daarvan geen sprake.
Symptomen van een hersenkneuzing zijn:
- een korte of langere periode van bewusteloosheid;
- misselijkheid en braken;
- periode van geheugenverlies;
- hoofdpijn.
Op de wat langere termijn kunnen zich verder de volgende klachten voordoen:
- problemen met evenwicht;
- concentratie;
- taalvaardigheid;
- zichtvermogen;
- andere klachten, waaronder psychische.
Bij een lichte hersenschudding verdwijnen deze symptomen in de meeste gevallen binnen enkele weken. Op een foto of scan zijn bij een hersenschudding ook meestal geen aantoonbare beschadigingen van de hersenen te zien. Bij een hersenkneuzing is de schade wel zichtbaar op foto of scan.
Herstel van hersenkneuzing
Sommige mensen herstellen volledig van een hersenkneuzing. Anderen houden echter blijvend last van de opgelopen schade. De hersenschade blijkt dan bijvoorbeeld uit diverse cognitieve of verstandelijke stoornissen, emotionele problemen, gedragsveranderingen, fysieke of lichamelijke problemen. Opvallend is de grote behoefte aan regelmaat en structuur in het dagelijkse leven. De Hersenstichting Nederland en de Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl bieden slachtoffers en hun familie hulp bij het leren omgaan met de gevolgen van het hersenletsel. Ook vindt u op de websites van deze stichtingen meer informatie over hersenletsel.
Hersenkneuzing en schadevergoeding
De gevolgen van een hersenkneuzing kunnen van grote invloed zijn op het verdere leven van het slachtoffer. En dat zowel in de huiselijke sfeer als in het publieke leven. En wellicht ook in de arbeidssituatie. Naast alle emotionele zorgen komen er dan ook nog financiële zorgen bij. Gelukkig helpt Drost u bij de afwikkeling van uw letselschade. Drost regelt een vergoeding van de materiële en immateriële schade. En dat in principe zonder kosten. Want de aansprakelijke partij is ook verplicht de kosten van rechtsbijstand te vergoeden.
Meer weten?
Is een ander verantwoordelijk voor uw hersenkneuzing? En wilt u weten of u recht hebt op een op schadevergoeding? Neem voor meer informatie contact op met Drost Letselschade. Dan weet u meteen waar u aan toe bent! Bel ons op ons gratis telefoonnummer 0800 – 2490300, of stuur een e-mail naar [email protected]. Ook kunt u ons bereiken via het contactformulier op deze website. Wij helpen u graag en goed!
Wilt u meer informatie over hersenbeschadigingen? Ga dan naar de pagina’s Schadevergoeding hersenletsel of Hersenschudding door ongeval.